AYIŞIĞI

AYIŞIĞI
fotoğraf için SERDAR YAŞAR'a teşekkürler :)

30 Ekim 2009


Bir doğumla başla hayata merhaba . . . Büyür büyür veee büyürsün ya sonra . . .

Yaşamaktaki amaç nedir ? Ne için yaşamak , kim için yaşamak. . . H ep suçladığımız hayat mı suçlu yoksa ; hayatta başarısız olan yaşamayı bilmeyen insanlar mı?

Kim iyi , kim kötü , kim var ki sütten çıkmış ak kaşık , kim ki şeytana ayak uydurmuş ki ak kanat takmış . . .

Hayat sen nasılbir şeysin ben çözemedim. . . Niceleri vardır senin fırtınalarına kapılan denizlerinde ; ve bir daha çıkamayan karalarına , niceleri vardır doğuştran şanslıyım diyen ama kendini yerin dibinde bulan , uçurumun kenarında duran bir kurtarıcı bekleyen niceleri ! . .

Ne için yaşam . . . Sonunda ölüm olan ne için yaşam ! Kim için yaşamak ; kendin için mi ,seni terk edip giden sevgili için mi , yoksa ailen üzülmesin diye mi ?. .

Ya acı çeken insanların isyanları , kim bastırabilir ki . . . Ne şiddetle diner ne de onların yanında görünmekle . Kolay kapanmaz ki açılan yaralar .

Peki ya hayatta varolduğu idda edilen aşk ! ! ! Bu gerçekten varolabilir mi ; uğrunda harcanıp giden ömürler hayali bir şeyin peşinde mi . . .

Kim ideali yakalayıp dört dörtlük mutlu bir hayat sürebilmiş ki , kimbilir kimlerin ne denli büyük acıları vardır yürkte gizli .

Gerçekten hiç sorun yamamış çok mutlu insanlar var mıdır ? Ki insan kendi kendini çıkmaza sokmaktan zevk alan , mazoşistliği iliklerine zerk edilmiş bir varlıkken . . .

Acımasız olan hayat mı yitip giden insanlara sebep ; yoksa insanlar kendi kendini bitirip hayatamı atıyor suçu . . .





(Bir yorum sonrası bir ka.ç yıl önce yazdığım bu yazımı paylamadığım aklıma geldi pek çok paylaşmadığım yazımdığım gibi defterimin sayfalarında unutulmuştu )